Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem

5 (7 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Moje dzisiejsze kotlety schabowe to kotlety z pieczarkami i serem.
Kotleciki bardzo smaczne, mięsko tak przygotowane jest kruche i soczyste (nie jest suche).

  • 60 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kotlety schabowe 9 szt,
    pieczarki około 1 kg,
    cebula 2 - 3 szt,
    ser w plastrach do tostów 9 plastrów,
    sól,
    pieprz mielony,
    przyprawa do mięsa,
    olej do smażenia,
    Dodatkowo;
    mąka do panierowania,
    jajka 4 szt,
Wystaw ocenę:

5 (7 ocen)

Zobacz również:

Schabowy

Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeżeli mamy schab w całości to należy go pokroić na kotlety.
    Umyć, osuszyć, a następnie rozbić, przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa.
    Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie w rozbełtanym jajku.
    Każdy kotlet smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony,
    (tak przygotowany kotlet jest soczysty, nie jest suchy).
    Na tak przygotowane kotlety nakładamy farsz;

    Farsz;
    Pieczarki po obraniu podsmażyć na oleju razem z obraną, pokrojoną cebulką, doprawić pieprzem i solą.
    Tak przygotowany farsz nakładamy na usmażone kotlety.
    Każdy przykrywamy plasterkiem sera do tostów.
    Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekamy około 30 minut (do całkowitego rozpuszczenia sera).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować