Zapiekane kajzerki śniadaniowe

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chrupiące kajzerki z farszem to idealna propozycja na pyszne śniadanie. Z szynką, serem i dowolnymi dodatkami.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 bułki kajzerki
    szynka (po 1-2 plastry na bułkę)
    ser (tak jak szynka)
    1-2 jajka
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    szczypta soli
    szczypta pieprzu
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1/2 natki pietruszki
    1-2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Kajzerka Zapiekanki

Zapiekane kajzerki śniadaniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kajzerki naciąć w rowkach.
  • 2. Do miski wbić jajko, dodać posiekaną pietruszkę, zetrzeć czosnek, wsypać paprykę, sól i pieprz. Wymieszać.
  • 3. Bułki posmarować z wierzchu i w nacięciach mieszanką jajeczną. W nacięcia włożyć szynkę i ser.
  • 4. Zapiekać w piekarniku do rozpuszczenia się sera. Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować