Zamek księżniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Robimy krem budyniowy: 3 szklanki mleka z cukrem doprowadzamy do wrzenia. Pozostałe mleko mieszamy z mąkami. Mieszając, wlewamy do wrzącego mleka. Wsypujemy cukier waniliowy i zagotowujemy. Budyń studzimy. Dodajemy koncentrat. Ucieramy z masłem.
2.Biszkopty przekrawamy na pół. Przekładamy kremem. Wierzchy smarujemy
grubą warstwą kremu. Mniejszy biszkopt układamy na większym. Pozostałym kremem smarujemy boki.
3.Dekorujemy tort: z rurek ustawiamy wieżyczki (po 4 wokół biszkoptów i 1 po środku mniejszego), lekko dociskamy. Górną część rożków zanurzamy w białku, obtaczamy w posypce i nakładamy na rurki. Z drażetek robimy okna, a z czekolady wykrawamy bramę. Ozdabiamy żelkami i różyczkami.
Komentarze