Zajączek na słodko

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo łatwy zajączek do wykanania,wystarczy mieć tylko 2 równe małe tortownice.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto na rafaello
    -1 opakowanie krakersów(podłużne)
    -troszkę wywaru z buraków lub barwniki spożywcze
    -patyczki czekoladowe miętowe i pastylki czekoladowe.

    Masa budyniowa
    -1 masło
    -budyń
    -mleko
    -1/2 szkl. cukru kryształ
    -likier kokosowy(niekoniecznie)
    -opakownie wiórków kokosowych
    -troszkę wywaru z buraków lub barwniki spożywcze.
    -patyczki czekoladowe miętowe i pastylki czekoladowe.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Zajączek na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dno blaszek rozłożyć krakersy jeden obok drugiego na to część masy budyniowej,na to znowu krakersy i masa,krakery i masa.Wierzch ja jeszcze posypuję wiórkami.Masa budyniowa(ugotować budyń z mleka,budyniu,cukru gdy ostygnie utrzeć z masłem,dodać likier 2-3 łyżki i wiórki kokosowe)
  • 2. 2 łyżki wiórków zabarwiam sokiem z buraków (na uszka)

Porady

Pięknie wygląda na prostokątnej tacy,jest taki śmieszny i pyszny.Ja rafaello robię na krakersach słonych dla mnie jest wyśmienite takie połączenia z budyniem i wiórkami,chociaż wiem ,że niektórzy robią to na normalnym pieczonym biszkopcie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować