Z twarożiem i musem truskawkowo-budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W wysokim garnku mikserem na wysokich obrotach miksujemy jajka. Dodajemy mleko , wodę, mąkę - miksujemy.
2.Patelnie rozgrzewamy - smarujemy delikatnie olejem, Nakładamy na chochlę porcję ciasta. I nalewamy ją na patelnie i smażymy naleśniki.
3.Do garnka wrzucamy truskawki, wlewamy wodę i stawiamy na delikatnym ogniu. Gdy truskawki się delikatnie rozmrożą zdejmujemy z ognia i miksujemy na gładką masę.
4.Masę truskawkową ponownie kładziemy na ogień, dodajemy mleko i cukier i mieszamy. Do kubka nalewamy odrobinę musu , wsypujemy do niego budyń i mieszamy, całość wlewamy z powrotem do garnka z musem i gotujemy, gdy masa zrobi się gęsta, wyłączamy gaz.
5.Twaróg gnieciemy widelcem, dodajemy śmietanę oraz cukier i mieszamy.
Twaróg nakładamy na naleśniki, składamy i polewamy musem.
Komentarze