Z twarożiem i musem truskawkowo-budyniowym

0 (0 ocen)

Mus truskawkowo-budyniowi nadaje naleśnikom cudowny smak.

Składniki:

  • Naleśniki:
    Naleśniki:
    2 szkl mąki
    około 1/2 szkl mleka
    woda gazowana
    2 jajka


    Mus truskawkowo-budyniowy:
    ok.500 g truskawek mrożonych
    1 budyń śmietankowy
    ok.1/2 szkl mleka
    3 1/4 szkl. wody
    4 łyżeczki cukru

    Nadzienie:
    275 g twarogu
    1 czubata łyżka śmietany
    1 płaska łyżka cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Musy Naleśniki

Z twarożiem i musem truskawkowo-budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W wysokim garnku mikserem na wysokich obrotach miksujemy jajka. Dodajemy mleko , wodę, mąkę - miksujemy.
  • 2. Patelnie rozgrzewamy - smarujemy delikatnie olejem, Nakładamy na chochlę porcję ciasta. I nalewamy ją na patelnie i smażymy naleśniki.
  • 3. Do garnka wrzucamy truskawki, wlewamy wodę i stawiamy na delikatnym ogniu. Gdy truskawki się delikatnie rozmrożą zdejmujemy z ognia i miksujemy na gładką masę.
  • 4. Masę truskawkową ponownie kładziemy na ogień, dodajemy mleko i cukier i mieszamy. Do kubka nalewamy odrobinę musu , wsypujemy do niego budyń i mieszamy, całość wlewamy z powrotem do garnka z musem i gotujemy, gdy masa zrobi się gęsta, wyłączamy gaz.
  • 5. Twaróg gnieciemy widelcem, dodajemy śmietanę oraz cukier i mieszamy.
    Twaróg nakładamy na naleśniki, składamy i polewamy musem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować