biszkopt z musem truskawkowo-galaretkowym z bitą śmietaną

4.5 (181 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekkie, letnie ciasto z pysznym musem, idealne na upalne dni

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 galaretki truskawkowe ,250 ml śmietany 30 %,1 op śmietanfixu ,1 kg truskawek,1/4 szkl cukru
    Biszkopt:,4 jajka,1 szkl mąki,1/2 szkl cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Galaretki Mus Musy

Biszkopt z musem truskawkowo-galaretkowym z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i mąkę i delikatnie mieszamy. Wykładamy do tortownicy o średnicy 24 cm lub innej blaszki podobnych wymiarów. Pieczemy około 30-35 min w temperaturze 180 stopni.

    Truskawki miksujemy z cukrem. Zmiksowane podgrzewany i do ciepłych wsypujemy galaretki. Odstawiamy do stężenia.
    Schłodzoną śmietanę ubijamy ze śmietanfixem według instrukcji na opakowaniu.
    Na biszkopt wykładamy nasz tężejący mus truskawkowy i wkładamy do lodówki aż całkowicie zastygnie. Gdy mus jest już gotowy wykładamy na niego ubitą śmietanę. Posypujemy wierzch kakao i wstawiamy ponownie do lodówki na pół godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Bita śmietana Galaretka Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować