Biszkopt z musem truskawkowo-galaretkowym z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i mąkę i delikatnie mieszamy. Wykładamy do tortownicy o średnicy 24 cm lub innej blaszki podobnych wymiarów. Pieczemy około 30-35 min w temperaturze 180 stopni.
Truskawki miksujemy z cukrem. Zmiksowane podgrzewany i do ciepłych wsypujemy galaretki. Odstawiamy do stężenia.
Schłodzoną śmietanę ubijamy ze śmietanfixem według instrukcji na opakowaniu.
Na biszkopt wykładamy nasz tężejący mus truskawkowy i wkładamy do lodówki aż całkowicie zastygnie. Gdy mus jest już gotowy wykładamy na niego ubitą śmietanę. Posypujemy wierzch kakao i wstawiamy ponownie do lodówki na pół godziny.
Komentarze