Z makreli i fasolki szparagowej

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Oryginalna, bo przepis sama wymyśliłam.

Składniki:

  • ● puszka makreli w oleju
    ● 25 dag zielonej fasolki szparagowej
    ● 1/2 kg ziemniaków
    ● 2 pomidory
    ● po 1/2 czerwonej i żółtej papryki
    ● pęczek szczypiorku
    ● 5 dag oliwek
    ● ocet
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Z makreli i fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki dokładnie
    myjemy, gotujemy
    w mundurkach.
    Studzimy, obieramy
    i kroimy w kostkę.
  • 2. Fasolkę gotujemy
    w osolonej
    wrzącej wodzie.
    Odcedzamy, studzimy
    i kroimy
    w kawałki.
  • 3. Szczypiorek drobno kroimy.
    Z papryk usuwamy gniazda
    nasienne. Miąższ kroimy w paski.
    Pomidory kroimy w kostkę.
    Oliwki przekrawamy na
    pół, mieszamy z warzywami.
  • 4. Makrelę osączamy, rozdrabniamy
    i dodajemy do warzyw.
    2-3 łyżki oleju z makreli
    mieszamy z odrobiną octu,
    solą i pieprzem. Polewamy
    sałatkę, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować