Z krokantem

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Często piekę ciasta dla rodziny i znajomych.

Składniki:

  • Ciasto: 3 jajka
    ● 2/3 szkl. cukru
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    ● 1 szkl. mąki
    ● 2 łyżki mąki ziemn.
    ● szczypta soli.
    Krokant: kostka masła
    ● 1 szkl. cukru
    ● 20 dag wiórków kokosowych
    ● 2 jajka
    Oraz: 6 kwaśnych jabłek
    ● 2-3 brzoskwinie
    ● 6 kiwi
    ● 2 op. budyniu śmietankowego
    ● 5 łyżek cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Z krokantem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z cukrem i solą. Dodajemy żółtka, mąki
    i proszek. Blachę (25x32 cm) wykładamy papierem, wlewamy
    ciasto. Pieczemy 30 minut w temp. 170 °C.
  • 2. Owoce myjemy, obieramy i kroimy. Zagotowujemy
    1 l wody i 5 łyżek cukru, wkładamy jabłka i blanszujemy
    2 minuty. Wyjmujemy, studzimy i rozkładamy na biszkopcie.
    Na jabłkach układamy
    brzoskwinie i kiwi. Budynie
    gotujemy na wodzie pozostałej
    po blanszowaniu jabłek.
    Zalewamy owoce.
  • 3. Krokant: masło roztapiamy,
    wsypujemy cukier oraz
    wiórki. Mieszamy, studzimy
    i miksujemy. Wylewamy na
    ciasto. Pieczemy jeszcze
    30-40 minut. Schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_07-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować