Z jajek i szpinaku

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Edyta Jonczak.Mama, z zawodu kucharka, wpoiła we mnie zamiłowanie do gotowania.

  • Łatwy

Składniki:

  • - szpinak (mrożonego,40-50 dag wg uznania): 40 dekagramów
    - czosnek (2-3 ząbki wg uznania): 2 ząbki
    - pomidory: 3 sztuki
    - cytryna (sok z połowy cytryny): 0.5 sztuki
    - sól (doprawić do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - masło: 1 łyżka
    - olej (lub oliwy z oliwek): 4 łyżki
    - jajka: 2 sztuki
    - musztarda: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Z jajek i szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Szpinak gotujemy na małym ogniu, aż woda odparuje. Dodajemy łyżkę masła. Jajka i pomidory kroimy w kostkę, dodajemy do szpinaku.
  • 2. Roztarty czosnek mieszamy z oliwą, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i musztardą i dodajemy do szpinaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować