Z awokado i łososia

4.5 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Niewiele składników, 10 minut krojenia i sałatka gotowa.

  • 10 min

Składniki:

  • awokado
    10 dag wędzonego łososia
    2 jajka
    sok z 1/2 cytryny
    1/2 łyżeczki musztardy chrzanowej
    1/4 łyżeczki ziół do sałatek
    łyżeczka posiekanego koperku
    łyżka oleju
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Z awokado i łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy sos: olej mieszamy z połową soku z cytryny, musztardą i ziołami. Chłodzimy 15 minut.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kroimy w ósemki. Awokado obieramy, przekrawamy na pół i usuwamy pestkę. Miąższ kroimy w kostkę i skrapiamy resztą soku z cytryny. Łososia kroimy w paski.
  • 3. Awokado, jajka i łososia układamy na talerzu, oprószamy solą i pieprzem. Polewamy sosem i posypujemy koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Łosoś Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować