Pasta z awokado i łososia

4.47 (163 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo szybka i zdrowa pasta, którą zajada się moja Córka :)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100g serka białego naturalnego do smarowania
    1 awokado
    100 g łososia wędzonego
    1-2 łyżeczki soku z cytryny
    sól, pieprz
    krakersy
Wystaw ocenę:

4.47 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasty

Pasta z awokado i łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przekrajamy na pół, przekręcamy, wyjmujemy pestkę i łyżeczką wydrążamy do miseczki miąższ, który następnie rozdrabniamy widelcem.
    Dodajemy sok z cytryny (aby awokado nie ściemniało).
    Łososia wędzonego drobno kroimy i dodajemy do awokado.
    Następnie dodajemy serek biały i wszystko razem mieszamy.
    Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
    Pastę wykładamy na krakersy tuż przed podaniem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować