Wytrawne naleśniki z mielonym mięsem i marchewką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Wytrawne naleśniki z mielonym mięsem i marchewką to świetna propozycja na obiad.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Placki;
    2 szklanki mąki,
    1 szklanka wody,
    2 szklanki mleka,
    2 jajka,
    2 łyżki oleju,
    olej do smażenia.

    Farsz;
    500 g mięsa mielonego,
    2 duże marchewki,
    1 cebula,
    sól i pieprz do smaku,
    1 łyżeczka słodkiej papryki,
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
    2 łyżeczki bazylii suszonej,
    2 łyżeczki oregano suszonego,
    1 łyżeczka lubczyku suszonego,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Wytrawne naleśniki z mielonym mięsem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Placki;

    Jajka rozkłócamy, dodajemy stopniowo mąkę, mleko i wodę. Na koniec wlewamy olej i dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Smażymy na patelni cieniutkie placki.
  • 2. Farsz;

    Marchew i cebulę obieramy. Marchew trzemy na tarce o dużych oczkach, a cebulę kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy, wrzucamy warzywa i chwilę smażymy, następnie wrzucamy mięso, smażymy 1-2 minuty. Wlewamy trochę wody i dusimy do miękkości. Doprawiamy.

    Na placki wykładamy farsz i zwijamy w rulony. Podsmażamy na oleju.

    Podajemy z ulubionym sosem.

    Smacznego ;)

Porady

Polecam z ulubionym sosem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dla dzieci Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować