Szaszłyki ze schabu

4.5 (191 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Z grilla

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg schabu wieprzowego
    marynata:
    1 łyżka przyprawy do szaszłyków
    2 łyżki oleju
    1 łyżka maggi
    2 łyżki posiekanych świeżych ziół: pietruszki, szałwii, oregano i lubczyku
    dodatkowo:
    1/2 małej cukinii
    1/2 małego bakłażana
    1/2 czerwonej papryki
    kilka pieczarek
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Grill

Szaszłyki ze schabu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić w plastry i rozbić. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć plastry schabu, odstawić.

    Paprykę pokroić w kostkę, pieczarki w ćwiartki, cukinię i bakłażana w plastry. Warzywa wrzucić do miski, skropić olejem i posypać przyprawą do szaszłyków.

    Plastry schabu pokroić na paski. Każdy pasek składać na dwa lub trzy i nabijać na patyczki do szaszłyków na przemian z warzywami. Grillować około pół godziny na aluminiowych tackach na średnio rozgrzanym grillu. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Cukinia Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować