Eskalopki ze schabu

4.47 (142 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kiedy nie mam pomysłu na obiad, przeważnie wymyślam coś szybkiego i pieczonego

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
    • 15 dag pieczarek
    • Cebula
    • 2 jajka
    • 1 żółtko
    • 15 dag sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.47 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Eskalopki ze schabu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w plastry około 1 cm, obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron z dodatkiem przypraw: pieprz – sól
  • mięso 2. Następnie mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
  • jajko 3. Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy i drobno ściekamy.
  • cebula 4. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
  • pieczarki 5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.
  • farsz 6. Wystudzone pieczarki mieszamy z jajkiem i żółtkiem.
  • farsz 7. Przygotowaną masę rozłożyć na mięsie.
  • ser 8. Eskalopki Posypać serem startym na tarce o dużych oczkach.
    Zapiekać 30 minut w 180˚C.
  • potrawa 9. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować