Bombowe sakiewki ze schabu

4.49 (168 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszny soczysty schabik, nadziewany pieczarkami w sosie.
Idealnie nadaje się na świąteczne dni.

  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 30 dag pieczarek
    • Cebula
    • 5 ogórków konserwowych
    • 2 papryki czerwone
    • 4 łyżki ketchupu
    • Pieprz
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • ½ pęczka szczypiorku
    • Chili
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Bombowe sakiewki ze schabu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy.
  • pieprz 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • cebula 3. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • pieczarki 4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
  • pieprz 5. Również doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • papryka 6. Paprykę drobno kroimy.
  • papryka 7. Dodajemy do grzybów.
  • ogórki 8. Ogórki kroimy w kostkę, przekładamy do warzyw.
  • ketchup 9. Dodajemy ketchup.
  • chili 10. Doprawiamy chili i chwilę prużymy.
  • farsz 11. Farsz układamy na środku schabu.
  • mięso 12. Składamy brzegi i spinamy wykałaczką.
  • sakiewki 13. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • mięso 14. Zapiekamy 20 minut w 180 ̊C.
    Po tym czasie układamy sakiewki w naczyniu
  • farsz 15. Obkładamy pozostałym farszem.
  • danie 16. Szczypiorek siekamy drobno i posypujemy danie.
    Kotleciki gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też przepis na: schab pieczony

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować