Wyśmienite leczo z ogórków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory myjemy, kroimy
w kawałki i zalewamy małą ilością
wody. Dusimy. Miękkie
przecieramy przez sito. Ogórki
myjemy, wydrążamy gniazda nasienne.
Miąższ kroimy w kostkę.
2.Z kiełbasy
i parówek
usuwamy osłonki i kroimy w plasterki.
Cebule obieramy, kroimy
w kostkę. Paprykę myjemy i usuwamy
gniazdo nasienne. Miąższ
także kroimy w kostkę.
3.W dużym garnku rozgrzewamy
olej. Podsmażamy cebulę
i paprykę. Dodajemy kiełbasę,
parówki, ogórka i pomidory. Dusimy
ok. 15 minut. Podlewamy
wodą. Dodajemy keczup i koncentrat.
Doprawiamy papryką,
pieprzem i solą.
Komentarze