Wyśmienite leczo z ogórków

4.5 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zawsze w swoim ogródku znajduję kilka przerośniętych ogórków. Wykorzystuję je wtedy do przygotowania tej potrawy.

Składniki:

  • ● 5-6 przerośniętych ogórków
    ● 25 dag cienkiej kiełbasy
    ● 20 dag parówek
    ● 2 cebule
    ● 2 pomidory
    ● papryka
    ● 3 łyżki oleju
    ● łyżka łagodnego lub ostrego keczupu
    ● łyżka koncentratu pomidorowego
    ● mielona papryka
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wyśmienite leczo z ogórków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory myjemy, kroimy
    w kawałki i zalewamy małą ilością
    wody. Dusimy. Miękkie
    przecieramy przez sito. Ogórki
    myjemy, wydrążamy gniazda nasienne.
    Miąższ kroimy w kostkę.
  • 2. Z kiełbasy
    i parówek
    usuwamy osłonki i kroimy w plasterki.
    Cebule obieramy, kroimy
    w kostkę. Paprykę myjemy i usuwamy
    gniazdo nasienne. Miąższ
    także kroimy w kostkę.
  • 3. W dużym garnku rozgrzewamy
    olej. Podsmażamy cebulę
    i paprykę. Dodajemy kiełbasę,
    parówki, ogórka i pomidory. Dusimy
    ok. 15 minut. Podlewamy
    wodą. Dodajemy keczup i koncentrat.
    Doprawiamy papryką,
    pieprzem i solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować