Wyśmienite leczo

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszna rozgrzewająca potrawa w chłodne zimowe dni.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 łyżki oleju
    1 duża cebula
    1 kg pieczarek
    1 kg kiełbasy
    1 cukinia
    1 papryka czerwona
    koncentrat pomidorowy
    3 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wyśmienite leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną w gruba kostkę cebulę. Do podsmażonej cebuli dodać kiełbasę pokrojoną w półksiężyce, obrane i pokrojone pieczarki. Smażymy aż kiełbaska ładnie się zarumieni. Następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę oraz cukinię i zalewamy ciepłą, przegotowaną wodą tak aby zakryć wszystkie składniki i dodajemy koncentrat pomidorowy. Wszystko dusimy do miękkości. Na koniec zagęszczamy mąką rozrobioną z niewielką ilością wody. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Porady

Do lecza można dodawać również inne ulubione składniki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Wyśmienite leczo z ogórków

4.99 (153 ocen)

image-1f9k51b

To może cię zainteresować