Wyborne kotlety drobiowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smakują wybornie, przepis Babci Stefci z Bieszczad.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Filet z kurczaka ½ kg
    Pieczarki świeże ½ kg
    Jajka 3 szt.
    Majonez 2 łyżki
    Ser żółty 20 dag
    Mąka pszenna 3 łyżki
    Mąka ziemniaczana 1 łyżka
    Sól i pieprz do smaku
    Papryka wędzona mielona do smaku
    Tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wyborne kotlety drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, drobno pokroić razem z oczyszczonymi pieczarkami. Włożyć do miski, wbić jajka, dodać starty ser i resztę składników. Przyprawić do smaku, dokładnie wyrobić masę. Formować na dłoni zgrabne kotlety, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować