Wyborne gęsie udka

4.5 (167 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Odpowiednio dobrane przyprawy sprawią,że danie będzie kusić wykwintnym smakiem i aromatem.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - gęsie udka: 4 sztuki
    - czosnku: 5 ząbków
    - olej: 3 łyżki
    - zioła prowansalskie: 2 łyżki
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz ziołowy: 0.5 łyżeczki
    - słodka mielona papryka: 1 łyżeczka
    - majeranek: 1 łyżka
    - ziele angielskie: 3 sztuki
    - liść laurowy: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wyborne gęsie udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać,natrzeć wszystkimi przyprawami ( poza liściem laurowym i zielem angielskim) oraz posiekanym czosnkiem,przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 2 godziny.
  • 2. Udka wyjąć z lodówki,po czym na rozgrzanym oleju obsmażyć z obu stron.Następnie dusić je w garnku,dodając niewielką ilość wody.Dodać liść laurowy i ziele angielskie.Zawartość garnka dusić około 3 godzin.Udka można podawać z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gęś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować