Wołowina po indyjsku

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 9 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 2 godz.
  • Dla 9 osób

Składniki:

  • -500 g wołowiny
    -2 cebule
    -3 pomidory
    -1 czerwona papryka
    -300 g fasolki szparagowej
    -1 łyżeczka imbiru
    -1 łyżeczka granulowanego czosnku
    -1 łyżeczka posiekanej papryczki chili
    -1 łyżka suszonej kolendry
    -1 łyżeczka kurkumy
    -olej
    -sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wołowina po indyjsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Pomidory sparzamy i obieramy z skórki, dorzucamy do cebuli. Dodajemy imbir, czosnek, chili, kurkumę i sól. Kroimy w kostkę wołowinę i dorzucamy na patelnię. Mieszamy i chwilę podsmażamy. Następnie zalewamy ok 0,5 l wody i dusimy około 1,5 godziny. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i fasolę. Dusimy kilkanaście minut. Doprawiamy kolendrą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować