1.Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Ciasto wyłożyć na 2 blachy wyłożone papierem. Pierwszy placek piec ok 25 minut w 180 C. Białka ubić na sztywno z cukrem wyłożyć na drugi placek i posypać pokrojonymi orzechami - piec ok 50 - 60 minut w 150C.
Galaretka: Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, dodać sok z wiśni i odstawić do stężenia. Na ostudzone ciasto bez niczego wyłożyć wiśnie, które zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie przestudzić i dodać do śmietany. Masę śmietanową wyłożyć na stężałą galaretkę i przykryć drugą częścią ciasta i wstawić do lodówki. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego
Komentarze