kanapki "letni sad"

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Moja córka nie jest niejadkiem, ale od czasu do czasu przygotowujemy razem takie radosne posiłki. Obie mamy wówczas mnóstwo pomysłów, córka często mi podpowiada, co chciałaby zjeść i tworzymy wspólnie kulinarny obrazek.Taki jak ten. Nasze wspólne dzieło.

  • 20 min

Składniki:

  • - kromki bagietki pszennej : 2 sztuki
    -avocado : 1 sztuka
    -sok z cytryny : 1 łyżeczka
    - sól : 0,5 łyżeczki
    - czosnek ( przeciśnięty przez praskę) : 0,5 ząbka
    - oliwa z oliwek : 1 łyżka
    - żółta fasolka szparagowa : 100 g
    - młoda marchewka : 1 sztuka


    do dekoracji :
    - szczypiorek
    - kawałek czerwonej papryki
    - koperek
    - listki sałaty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki

Kanapki "letni sad" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową i marchewkę ugotować w lekko osolonej wodzie ( 15 minut). Marchewke pokroić w plasterki.
  • 2. Avocado obrać, usunąć pestkę, pokroić w kostkę, polać sokiem i oliwą, rozdrobnić widelcem. Dodać czosnek i sól, wymieszać. Pastą z avocado posmarować kromki pieczywa 9 korony drzew). Na paście ułożyć plasterki marchewki i pokrojoną w kostkę paprykę. Z fasolki szparagowej ułożyć pnie drzew.
  • 3. Szczypiorek pokroić na podobnej wielkości kawałki, z których można ułożyć trawkę. Udekorować listkiem sałaty, koperkiem i plasterkami marchewki.

Porady

Do pasty z avocado zamiast czosnku można dodać odrobinę rozdrobnionej cebulki, zależy to od upodobań dziecka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować