Brzoskwiniowe niebo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywno następnie powoli porcjami wsypujemy cukier. Gdy cukier się rozpuści powoli wlewamy żółtka wymieszane octem. Na koniec wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 17 minut w 170C.
Krem:
Śmietanę ubijamy na sztywno. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i mieszamy z serkiem, następnie do masy dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy. Biszkopt dzielimy na dwie częścił, na jedną część wykładamy 1/3 kremu następnie układamy brzoskwinie pokrojone w ćwiartki ponownie wykładamy 1/3 kremu biszkopt i pozostałą część kremu smarujemy wierzch biszkoptu dekorujemy brzoskwiniami. Gotowe ciasto chłodzimy ok godziny. Smacznego!!!
Komentarze