Brzoskwiniowe niebo

  • wyświetlono: 575 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Ciasto z lekkim i puszystym kremem, który rozpływa się w ustach.

  • 16 porcje
  • 500min
  • Łatwy

Składniki

Biszkopt
4 jajka
0,5 szkl cukru
0,5 szkl mąki tortowej
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka octu

Krem
70 dag serka homogenizowanego waniliowego
1 szkl śmietany kremówki 30%
2 łyżki żelatyny
1 szkl gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny

1 puszka brzoskwiń

Sposób przygotowania przepisu:

Brzoskwiniowe niebo

  • 1. Biszkopt:
    Białka ubijamy na sztywno następnie powoli porcjami wsypujemy cukier. Gdy cukier się rozpuści powoli wlewamy żółtka wymieszane octem. Na koniec wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 17 minut w 170C.
    Krem:
    Śmietanę ubijamy na sztywno. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i mieszamy z serkiem, następnie do masy dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy. Biszkopt dzielimy na dwie częścił, na jedną część wykładamy 1/3 kremu następnie układamy brzoskwinie pokrojone w ćwiartki ponownie wykładamy 1/3 kremu biszkopt i pozostałą część kremu smarujemy wierzch biszkoptu dekorujemy brzoskwiniami. Gotowe ciasto chłodzimy ok godziny. Smacznego!!!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Brzoskwiniowe niebo

Komentarze

Podobne przepisy

Brzoskwiniowa chmurka.

Dodane przez: Agusiowe smakołyki

Brzoskwiniowa chmurka

Ciasto ma cztery warstwy, ciasto...

Ciasto Dynastia

Dodane przez: Świat Wypieków

Ciasto brzoskwiniowe

Trzy amoniakowe placki w różnych...

ciasto z brzoskwiniami

Dodane przez: lidien

Ciasto brzoskwiniowe z Nutellą

Ciasto brzoskwiniowe z Nutellą...

Torcik brzoskwiniowy

Dodane przez: Magster

TORCIK BRZOSKWINIOWY

Lekki torcik brzoskwiniowy przełożony...

image-29mterm

Dodane przez: Jeżkula

Ciasto "Malinowe niebo"

To ciasto jest pyszne od swieta...

Ciasto brzoskwiniowe

Dodane przez: Lidka Bawolska

Ciasto brzoskwiniowe

W sezonie owocowym nie może zabraknąć...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE