Wiśniowy jogurtowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Rozdrobnić palcami, odłożyć mniejszą połowę ciasta na posypkę. Tą większą część zagnieść i wylepić blaszkę 30x40. Blaszkę powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki.
2.Posypać bułką tartą i rozrzucić wiśnie.(tutaj były mrożone)
3.Rozsypać pozostawioną kruszonką po wiśniach.
4.masa-Jajka zmiksować z cukrem. Dodać ser, jogurt i zmiksować,na niskich obrotach miksera. Przesiać budynie i ponownie zmiksować. Wylać masę na kruszonkę. (masa będzie rzadka)
5.Piec ok. 1 godz. w 175 *C. Pod koniec można przykryć papierem do pieczenia.Ciasto ostudzić.
6.krem-Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą i ostudzić do letniego.Schłodzoną śmietankę, ubić z fixem,cukrem pudrem i jogurtem.
Następnie dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Wylać na zimne ciasto i schłodzić.
7.esy-Polewę roztopić nad parą, przelać do rożka papierowego albo buteleczki z dzióbkiem.Polać górę ciasta w esy-floresy.
Komentarze