Ciasto na biszkopcie budyniowym z kremem jogurtowym z owocami leśnymi. Ciasto z galaretką z czarnymi jagodami. Ciasto z bitą śmietaną i tartą czekoladą, tortowe bardzo pyszne.
Jogurtowiec ''owoce leśne'' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budyń z mąką i proszkiem i już mieszać łyżką. Wylać do blaszki 30x40 wyłożonej z papierem do pieczenia. Piec ok. 25-30 min. w 175*.
2.Można nasączyć jakimś sokiem z wodą.
3.krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego. Śmietankę, ubić z pudrem, potem śnieżką.Dodawać porcjami jogurt i miksować.Na koniec dolewać letnią żelatynę i też zmiksować, ale nie za długo.Wyłożyć na biszkopt.
4.Poukładać biszkopciki i schłodzić.
5.galaretka- Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, w/g przepisu na opakowaniu.Dodać jagody i ostudzić do lekkiego tężenia.Wylać na ciasto i ponownie schłodzić.
6.bita śmietana-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego. Śmietankę, ubić z pudrem, potem śnieżką.Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Wyłożyć na galaretkę.
7.góra- Czekoladę zetrzeć na tarce jarzynowej i posypać górę ciasta. Całość schłodzić. Kroić na drugi dzień.
Komentarze