Wiśniowe żeberka z z maślaną fasolką szpargową

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

prosto i smacznie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    3 łyżki miodu
    2 łyżki musztardy
    1 kieliszek wiśniówki
    sól do smaku
    pieprz świeżo zmielony
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    1/2łyżeczki słodkiej papryki
    około 200 g świeżych wiśni
    około 1 kg fasolki szparagowej
    3 łyżki masła
    2 łyżki bułki tartej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wiśniowe żeberka z z maślaną fasolką szpargową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać musztardę z miodem , dolać wiśniówkę
    Żeberka pokroić na kawałki, zalać marynatą i wstawić do lodówki na kilka godzin.
    Żeberka wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec około 1 godziny-w połowie czasu pieczenia dodać wiśnie,
    Fasolkę opłukać odciąć końce i gotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
    Na patelni rozgrzać masło , dodać bułkę tartą , podsmażyć , na koniec dodać fasolkę , wymieszać.
    Fasolkę podawać z mięsem z wisienkami,
    smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Mięso Owoce Warzywa Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować