1.
Biszkopt 1: Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Dodajemy po jednej łyżce cukru. Gdy piana będzie dobrze ubita dodajemy stopniowo po jednym żółtku. Na końcu wsypujemy mąkę i delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na prostokątną blaszkę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 20 minut.
2.
Masa wiśniowa: Galaretki rozpuszczamy w połowie wody, dodajemy do nich wiśnie. Tężejące wylewamy na biszkopt 1.
3.
Masa śmietanowa: Śmietanę kremówkę z cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie, dodajemy do ubitej śmietany. Masę wykładamy na galaretkę wiśniową.
4.
Biszkopt 2: Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Dodajemy po jednej łyżce cukru (4 łyżki cukru). Gdy piana będzie dobrze ubita dodajemy stopniowo po jednym żółtku. Na końcu wsypujemy mąkę i delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na prostokątną blaszkę. Ubijamy pianę z 4 białek ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy po jednej łyżce cukru (4 łyżki). Gdy piana będzie szklista delikatnie wykładamy ją na surowe ciasto biszkoptowe, posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 20 minut. Wystudzone ciasto układamy na masie śmietanowej. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze