Wiosenna uczta z sałatką i drobiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka rozcinamy na pół i delikatnie rozbijamy solimy, pieprzymy, układamy na nią podduszoną por z kawałkami papryki. Całość zwijamy obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy.
Sałatkę robimy z wyżej wymienionych produktów/ pomidorki koktajlowe, ser feta, oliwki, szpinak, koperek, bazylia . Wesołe jajca- Jajka gotujemy na twardo , oczy robimy z pieprzu, nosy z ogórka zielonego, buzie z pomidorka, nakrycia głowy z ogórka, ręce z oliwki. Cukinie, wykrawamy z niej górę, wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 30 minut żeby zmiękła. Brokuł , marchew talarki i fasolkę gotujemy na parze około 5 minut. Układamy na cukinii. Talerz dekorujemy oliwkami.
Komentarze