Wiosenna uczta z sałatką i drobiem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Oto mój pomysł na smaczne , zdrowie i nie nudne danie. Wiosna zachęca do szaleństwa na talerzu. Uwielbiam ten zestaw.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ROLADA:
    - pierś z kurczka: 1 sztuka
    - por zielony (biala cześć): 1 sztuka
    - papryka (zielona): 1 sztuka
    SAłATKA:
    - szpinak (świeży): 6 łyżek
    - pomidorki koktailowe: 5 sztuk
    - ser feta: 10 gramów
    - bazylia (świeża): 1 sztuka
    - koperek (suszony): 1 łyżeczka
    - cukinia: 1 sztuka
    - brokuły: 1 sztuka
    - fasolka szparagowa (zielona): 3 łyżki
    - marchewka: 1 sztuka
    - ogórek (zielony): 1 sztuka
    - pieprz (ziarna): 4 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - olej: 1 łyżka
    - jajka: 3 sztuki
    - bułka (tarta): 3 łyżki
    - oliwki (zielone): 8 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna uczta z sałatką i drobiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka rozcinamy na pół i delikatnie rozbijamy solimy, pieprzymy, układamy na nią podduszoną por z kawałkami papryki. Całość zwijamy obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy.

    Sałatkę robimy z wyżej wymienionych produktów/ pomidorki koktajlowe, ser feta, oliwki, szpinak, koperek, bazylia . Wesołe jajca- Jajka gotujemy na twardo , oczy robimy z pieprzu, nosy z ogórka zielonego, buzie z pomidorka, nakrycia głowy z ogórka, ręce z oliwki. Cukinie, wykrawamy z niej górę, wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 30 minut żeby zmiękła. Brokuł , marchew talarki i fasolkę gotujemy na parze około 5 minut. Układamy na cukinii. Talerz dekorujemy oliwkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Kolacja

Podobne przepisy

4.47 (206 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Muszle makaronowe z sałatką

To może cię zainteresować