Wiosenna sałatka

4.5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Co roku pojawia się na moim świątecznym stole.

  • 30 min

Składniki:

  • ● po 45 dag mrożonego kalafiora i brokułu
    ● puszka groszku
    ● 3 pomidory
    ● 1/2 szkl. majonezu
    ● 1/2 szkl. jogurtu naturalnego
    ● 2 rzodkiewki
    ● 6 jajek
    ● łyżka posiekanej natki pietruszki
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora i brokuł gotujemy ok. 10 minut w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Rozdrabniamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Obieramy i kroimy w kostkę. Groszek osączamy.
  • 2. Pomidory i rzodkiewki myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Mieszamy z brokułem, kalafiorem, jajkami i groszkiem.
  • 3. Majonez mieszamy z jogurtem. Dodajemy do sałatki. Doprawiamy i mieszamy. Posypujemy natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Groszek Kalafior Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować