Szybka sałatka makaronowa to idealna propozycja na imprezy lub kolację. Robi się ja niesamowicie prosto, a do jej stworzenia nie potrzebujesz wielu składników.
200 g makaronu muszelki
300 g szynki
1 ogórek
biała część pora
kukurydza
1 papryka żółta
1 papryka czerwona
pęczek koperku
sól
pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Wiosenna sałatka
1.
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, wrzucamy do miski. Dodajemy do niego pokrojone w średnią kostkę szynkę i ogórki, pokrojonego w półplasterki pora,papryki pokrojone w kostkę i poszatkowany koperek.Dodać odsączoną kukurydzę. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze