Wilgotny keks z warzywami i żółtym serem

0 (0 ocen)

Bardzo smakowity,wilgotny, pożywny, zdrowy, do zjedzenia w pracy lub w podróży (służbowej). Jego zawartość można regulować według sezonowości warzyw lub własnego upodobania.

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
    1 mała cukinia
    1 pietruszka
    1 cebula
    2 łodygi selera naciowego
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    4 plasterki sera żółtego
    300 g mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 jajka
    150 ml mleka
    130 ml oliwy z oliwek
    1,5 łyżeczki ziół prowansalskich
    papryka ostra,sól,pieprz kolorowy grubo mielony do smaku

    oliwa do duszenia

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Keks Przystawki

Wilgotny keks z warzywami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wilgotny Keks z warzywami i żółtym serem. 1. Warzywa oczyścić,paprykę,cukinię, pietruszkę,seler naciowy pokroić na
    niewielkie kawałki ,cebulę w piórka. Poddusić na
    odrobinie oliwy aż zmiękną. Odstawić do wystygnięcia. Ser pokroić na
    małe kwadraty.
    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,dodać jajka,mleko,oliwę,zioła
    prowansalskie,ostrą czerwoną paprykę,sól
    i pieprz. Wszystko wymieszać energicznie łyżką. Do powstałego ciasta
    dodać warzywa,natkę pietruszki,ser i wymieszać.
  • Wilgotny Keks z warzywami i żółtym serem. 2. Do blaszki keksowej (26x12) lub (30x12) wyłożonej papierem do wypieków,przełożyć powstałe ciasto.
    Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser żółty Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Wilgotny keks

To może cię zainteresować