Muffinki z warzywami i żółtym serem

4.5 (146 ocen)

Wilgotne,mięciutkie,zachowujące świeżość również kolejnego dnia. Dobre na każdą porędnia, wspaniałe jako przekąska w pracy lub szkole, przegryzka międzyposiłkami, smaczne na gorąco i na zimno.

Składniki:


  • 400 g mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 jajka
    300 ml mleka
    100 g stopionej margaryny
    100 g żółtego sera
    1 czerwona papryka
    1 mała cukinia
    1 marchewka
    2 łodygi selera naciowego
    15 szt czarnych oliwek bez pestek
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki margaryny do duszenia warzyw
    sól,pieprz,ostra papryka do smaku
    2 łyżeczki zielonej czubrycy
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki z warzywami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Warzywa oczyścić paprykę, cukinię, marchewkę, seler naciowy pokroić
    na małe kawałki, podusić na margarynie aż zmiękną. Odstawić do
    wystygnięcia. Oliwki pokroić w plasterki. Do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia wymieszać. Ser zetrzeć na tarce. Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać margarynę, przyprawy,ser oraz natkę pietruszki.
    Dodać do mąki i wymieszać energicznie łyżką. Wrzucić warzywa i
    ponownie wymieszać aż do połączenia składników.
  • 
 Muffinki z warzywami i żółtym serem 2. Formę na 12 muffinek posmarować tłuszczem,każdy dołek
    napełnić ciastem. Piec przez około 30 minut w temp. 190stopni ( do
    chwili kiedy patyczek wbity do środka muffinki będzie suchy po wyjęciu).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować