Wigilijny barszcz czerwony na zakwasie

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Tradycyjny domowy, czerwony barszczyk świetnie wpisuje się w świąteczne menu.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 l zakwasu z czerwonych buraków
    1 l wywaru spod gotowania grzybów
    3-4 ugotowane lub upieczone czerwone buraki
    kawałek świeżego imbiru
    2-3 ząbki czosnku
    Sos Worcester
    sol i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Barszcz czerwony

Wigilijny barszcz czerwony na zakwasie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • barszcz 1. Do garnka wlewam wywar grzybowy, zakwas, pokrojone drobno ugotowane buraczki. Dodaję przyprawy. Doprowadzam do zagotowania i wyłączam ogień. Próbuję do smaku.

Porady

Gotowy barszczyk podaję z pasztecikami, krokietami, pierogami lub uszkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Wywar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować