Zupa grzybowa

4.5 (155 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Najwspanialsza zupa grzybowa na świecie - niezwykle aromatyczna

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • * 2 garści mieszanych suszonych grzybów - borowików, podgrzybków, kozaków, kurek
    * mała marchew
    * pół pietruszki
    * mały kawałek selera
    * pół cebuli
    * jarzynka, pieprz
    * 3 łyżki śmietany
    * natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby połamać na mniejsze kawałki, zalać wrzątkiem, odstawić na 20 minut. Warzywa obrać i pokroić w kawałki, cebulę w kostkę. Dodać do grzybów z wodą, przyprawić i gotować do miękkości grzybów. Zaprawić śmietaną. Podawać z makaronem nitki i natką pietruszki

Porady

Jeśli chcemy aby zupa miała bardziej szlachetny smak, ugotujmy ją z samych suszonych kapeluszy borowików

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować