WIEPRZOWINA W 5 SMAKACH Z GRZYBAMI

0 (0 ocen)

  • 35 min

Danie niesamowicie aromatycznie, niezwykle łatwe i sycące.Tanie danie jest świetnym pomysłem np. na randkę ;)Gwarantuję, że druga połówka będzie oblizywać się ze smakiem!

  • 35 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * cebula – 1 szt

    *czosnek – 2 ząbki

    * pieczarki – ok. 6 szt

    * czerwona papryka – 0,5 szt

    * mięso mielone ( u mnie łopatka ) – 200 g

    * imbir, przyprawa 5 smaków , cukier – do smaku

    * sos sojowy – 1 łyżeczka

    * olej sezamowy – 1 łyżeczka

    * ocet winny – 1 łyżeczka

    DODATKOWO:

    * ryż

    * szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wieprzowina w 5 smakach z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Na odrobinie oleju podsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy czosnek i szczyptę imbiru.

    Po przesmażeniu wrzucamy pokrojone w plastry pieczarki i pokrojoną w kostkę paprykę.

    Przesmażamy na dużym ogniu przez ok. 5 minut, a następnie wrzucamy zmielone mięso.

    Mieszamy rozbijając na drobne kawałki i smażymy do momentu aż się zetnie.

    Wlewamy sos sojowy, ocet winny, olej sezamowy , szczyptę cukru i płaską łyżeczkę przyprawy 5 smaków.

    Przesmażamy kilka minut cały czas mieszając i w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku.

    Podajemy gorące z ugotowanym na sypko ryżem i posiekanym szczypiorkiem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Tajska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować