Bardzo smaczna propozycja sałatki jajecznej z dodatkiem innych warzyw podana w pięknych waflowych jajkach, będzie doskonale prezentowała się na Wielkanocnym stole.
Składniki:
6 jajej ugotowanych na twardo
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
200g żółtego sera
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
2 cebule (czerwona i biała)
foremki waflowe jajka
1 łyżka keczupu
2-3 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Wielkanocna sałatka jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy , fasolę mocno przepłukujemy pod wodą i osuszamy na sicie z nadmiaru wody.
Pozostałe składniki kroimy w cienkie paski o długości 2cm na 0,5cm . Jest to sałatka krojona metoda w paseczki.
2.Wszystkie składniki wkładamy do miski, dodajmy majonez i keczup. Delikatnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Sałatka mam być tylko lekko związana z majonezem więc używajmy go mało.
3.Gotową sałatką wypełniamy nasze waflowe foremki chwilę przed podaniem na stół.
Komentarze