Wielkanocna sałatka jajeczna

4.5 (188 ocen)

Bardzo smaczna propozycja sałatki jajecznej z dodatkiem innych warzyw podana w pięknych waflowych jajkach, będzie doskonale prezentowała się na Wielkanocnym stole.

Składniki:

  • 6 jajej ugotowanych na twardo
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka czerwonej fasoli
    200g żółtego sera
    1 czerwona papryka
    1 żółta papryka
    2 cebule (czerwona i biała)
    foremki waflowe jajka
    1 łyżka keczupu
    2-3 łyżki majonezu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Wielkanocna sałatka jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy , fasolę mocno przepłukujemy pod wodą i osuszamy na sicie z nadmiaru wody.
    Pozostałe składniki kroimy w cienkie paski o długości 2cm na 0,5cm . Jest to sałatka krojona metoda w paseczki.
  • sałatka 2. Wszystkie składniki wkładamy do miski, dodajmy majonez i keczup. Delikatnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Sałatka mam być tylko lekko związana z majonezem więc używajmy go mało.
  • foremki waflowe jajka 3. Gotową sałatką wypełniamy nasze waflowe foremki chwilę przed podaniem na stół.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kukurydza Papryka Sałata Fasola czerwona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować