Wiejska wersja rosołu

  • wyświetlono: 282 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Najważniejsze to kierować się dobrym smakiem i dobierać odpowiednie składniki. Stąd wyjątkowość tejże zupy.

asiulkaaaaa90
  • 150min

Składniki

części z kury (u mnie wrzucona cała pokrojona kura wraz z sercem)
4 łyżki włoszczyzny suszonej (u mnie Kucharek)
2 pietruszki
7 marchewek
1 cebula
2 liście z białej kapusty
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
pęczek pietruszki
wegeta
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Wiejska wersja rosołu

  • 1. Wlewamy 3l wody do garnka, wrzucamy części kury. Po zagotowaniu wody usuwamy powstałe szumowiny. Gotujemy i po ok. 30min wrzucamy obrane marchewki i pietruszki wcześniej przekrojone na pół i wzdłuż. Dorzucamy kilka łyżek suszonej włoszczyzny, która odpowiednio skomponowana nada potrawie wyrazisty aromat. Cebulę obieramy i podsmażamy w całości na najmniejszym z palników. Przewracamy ją ostrożnie na drugą stronę (uwaga żeby się nie poparzyć!) i gdy będzie już cała "okopcona", obieramy z wierzchniej skórki i wrzucamy całą do naszej zupy. Dorzucamy liście z kapusty, liście laurowe i ziele. Doprawiamy na koniec do smaku wegeta, solą i sporą ilością pieprzu. Wrzucamy posiekaną pietruszkę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadszkola_babciWiejska wersja rosołu

Komentarze

Podobne przepisy

Wiejska zalewajka

Dodane przez: Krzysiek_gotuje

Wiejska zalewajka

Mocno rozgrzewająca zupa.

Dodane przez: JOANNA 55a

Kluseczki z grysikiem do rosołu

smaczne zwłaszcza z rosołkiem

flaczki

Dodane przez: Lussy1409

Oszczędne flaczki z mięsa z rosołu

Wczoraj na obiadek miałam rosołek...

Moja zupa węgierska

Dodane przez: Ilona C

Moja wersja zupy węgierskiej

Zupa jest sycąca i aromatyczna.

ramen

Dodane przez: Kasja1986

Ramen - wersja w 5 minut

Ramen to zarówno nazwa makaronu...

barszcz

Dodane przez: ScaryCanary

Barszcz ukrainski w mojej wersji

barszcz ukrainski to zupa ktora...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE