Wiejska wersja rosołu

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Najważniejsze to kierować się dobrym smakiem i dobierać odpowiednie składniki. Stąd wyjątkowość tejże zupy.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • części z kury (u mnie wrzucona cała pokrojona kura wraz z sercem)
    4 łyżki włoszczyzny suszonej (u mnie Kucharek)
    2 pietruszki
    7 marchewek
    1 cebula
    2 liście z białej kapusty
    2 liście laurowe
    3 ziela angielskie
    pęczek pietruszki
    wegeta
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Wiejska wersja rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wlewamy 3l wody do garnka, wrzucamy części kury. Po zagotowaniu wody usuwamy powstałe szumowiny. Gotujemy i po ok. 30min wrzucamy obrane marchewki i pietruszki wcześniej przekrojone na pół i wzdłuż. Dorzucamy kilka łyżek suszonej włoszczyzny, która odpowiednio skomponowana nada potrawie wyrazisty aromat. Cebulę obieramy i podsmażamy w całości na najmniejszym z palników. Przewracamy ją ostrożnie na drugą stronę (uwaga żeby się nie poparzyć!) i gdy będzie już cała "okopcona", obieramy z wierzchniej skórki i wrzucamy całą do naszej zupy. Dorzucamy liście z kapusty, liście laurowe i ziele. Doprawiamy na koniec do smaku wegeta, solą i sporą ilością pieprzu. Wrzucamy posiekaną pietruszkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować