Sałatka z selera konserwowego

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealna przekąska na słodko

  • 30 min

Składniki:

  • 2 słoiki selera konserwowego (370ml każdy)
    1 ananasy w puszce (565g)
    1 puszka kukurydzy (285g)
    4 jajka na twardo
    1 mały por
    4 łyżki stołowe rodzynek
    5 łyżek majonezu
    sól, pieprz

Sałatka z selera konserwowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łączymy składniki 1. Selera konserwowego, ananasy i kukurydzę odsączamy na sitku, następnie kroimy drobniej selera a ananasy w niewielkie kawałki. Jajka na twardo w kostkę. Pora w talarki i posypujemy solą aby zmiękł. Rodzynki sparzamy gorącą wodą i po 15 minutach płuczemy i odsączamy. Wszystko łączymy ze sobą, dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy