Wesołe baranki -muffiny czekoladowe z dżemem z czarnej porzeczki i karmelem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wesoła ozdoba wielkanocnego stołu - uciecha dla małych i dużych.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g mąki pszennej
    250 ml mleka
    1/3 szkl oleju
    2 proszku do pieczenia )
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka cynamonu
    szczypta soli
    1/3 szkl kokosu
    Ponadto:
    dżem porzeczkowy
    kajmak
    popcorn
    jajka czekoladowe
    ciemne żelki anyżowe
    masa cukrowa (oczy)
    melisa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Wesołe baranki -muffiny czekoladowe z dżemem z czarnej porzeczki i karmelem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wrzucamy sypkie składniki, dodajemy mokre i miksujemy do połączenia składników. Napełniamy foremki do muffinów do 2/3 wys . do środka dodając łyżeczkę dżemu porzeczkowego. Pieczemy do suchego patyczka ok 20 min. Studzimy. Nadziewamy karmelem za pomocą szprycy.
  • 2. Smarujemy muffiny na wierzchu odrobiną dżemu lub karmelu i układamy popcorn. Jajka czekoladowe przecinamy na połówki i mocujemy pyszczki, z masy cukrowej robimy oczy a z żelków uszy. Dekorujemy melisą lub miętą i stokrotkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Popcorn

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować