Ciasteczka z bezą i dżemem z czarnej porzeczki

3.5 (2 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne i szybkie. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:

    - 1 szklanka mąki tortowej

    - 0,5 szklanki cukru pudru

    - 10 dag margaryny

    - 1 żółtko

    Beza:

    - 1 białko

    - 10 dag cukru pudru

    dodatkowo:

    - 0,5 słoiczka dżemu z czarnej porzeczki
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Bezy Beza Dżemy

Ciasteczka z bezą i dżemem z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godziny do schłodzenia.
  • 2. Na stolnicy lekko posypanej mąką wałkujemy ciasto. Za pomocą szklanki wykrawamy krążki.
  • 3. Białko ubijamy na sztywno. Stopniowo wsypujemy cukier puder i ubijamy.
  • 4. Na połowę ciasteczek nakładamy bezę.
  • 5. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut do zrumienienia. Ciasteczka wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia.
  • 6. Zimne przekładamy dżemem. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować