Wegetariańskie krokiety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.FARSZ: Kaszę gryczaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Bakłażana kroimy w grubą kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i smażymy na złoty kolor, dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana, sól, pieprz i pieprz ziołowy - smażymy do miękkości. Zaartość patelni łączymy z kaszą gryczaną. Do tak przygotowanego farszu dodajemy jajko, pokrojoną drobniutko pietruszkę i przyprawiamy go do smaku. Dokładnie mieszamy.
2.NALEŚNIKI: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, do uzyskania gładkiego ciasta, smażymy na dużym ogniu na, dodając kropelkę oleju przed każdym plackiem.
3.KROKIETY: Gotowe naleśniki nadziewamy naszym farszem i zwijamy w krokiety. Przed podaniem obsmażamy krokiety na oleju, na złoty kolor.
Komentarze