Wątróbka z pieczarkami inaczej robiona

5 (4 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Wątróbka jest dobra w każdej postaci, tym razem zrobiłam z malutkimi pieczarkami i usmażyłam innym sposobem, wyszła pyszna, mięciutka i przy smażeniu zdecydowanie mniej pryskała.

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 600 g wątróbka drobiowej
    200 g drobnych pieczarek
    2 większe cebule
    mąka do obtoczenia
    olej do smażenia
    sól, pieprz mielony
    kilka pomidorków koktajlowych
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka z cebulką

Wątróbka z pieczarkami inaczej robiona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyścić i sparzyć we wrzątku przez 3 - 4 minuty, odcedzić, wysuszyć w ręczniku papierowym.
    Teraz lekko obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju pod przykryciem.
    Kiedy z jednej strony będzie zrumieniona odwrócić i wtedy dodać posiekaną w pióra cebulę i pieczarki w całości, można już nie używać pokrywki bo na tym etapie wątróbka już nie pryska.
    Teraz można użyć soli i pieprzu, przemieszać i podać z dodatkiem połówek pomidorków koktajlowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować