Wątróbka z cebulką i szpinakiem

4.5 (198 ocen)

Szpinak,wątróbka i cebula = pysznie :)

Składniki:

  • 400g wątróbki drobiowej
    szpinak (u mnie mrożony) 3 kulki
    1 cebula pokrojona w pół krążki
    1 kostka czosnkowa
    1 łyżka masła
    olej do smażenia
    sól morska,pieprz świezo mielone wg.uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka z cebulką i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie wątróbki 1. Wątróbkę,myjemy,usuwamy błonki i odsączamy na reczniku papierowym. Solimy i pieprzymy z każdych stron.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy szpinak i kostkę czosnkową.Dusimy do całkowitego odmarznięcia szpinaku i odparowania płynu.Przekładamy na talerz.
  • smażymy wątróbkę z cebulką 3. Tę samą patelnię wycieramy ręcznikiem papierowym,wlewamy olej i smażymy wątróbkę z cebulką.
  • dodajemy szpinak 4. Jak wątróbka i cebula już są gotowe dodajemy wcześniej przygotowany szpinak. Całość jeszcze smażymy na wolnym ogniu mieszając parę minut i możemy podawać...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Podroby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować