Wątróbka drobiowa z cebulką

4.5 (177 ocen)

  • 30 min

Klasyczny sposób przygotowywania wątróbki. Wychodzi delikatna, niesucha, przepyszna. Idealnie pasuje do ziemniaków czy pieczywa.

  • 30 min

Składniki:

  • 850 g wątróbki drobiowej
    6 małych cebul
    mąka do obtoczenia
    3 szklanki wody
    olej do smażenia
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka drobiowa z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbki myjemy i ociekamy z wody np. na sitku.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej.
  • 3. Wątróbki obficie obtaczamy w mące i smażymy do zrumienienia na rozgrzanym oleju.
  • 4. Usmażoną wątróbkę przekładamy do garnka wraz z tłuszczem z patelni. Na patelni zrumieniamy pokrojoną na kawałki cebulę i solimy ją. Gdy się podsmaży dodajemy ją do wątróbek. Całość zalewamy 3 szklankami wody i dusimy przez 10 minut na wolnym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Podroby Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować