Wątróbka drobiowa z cebulką

5 (1 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Wątróbka drobiowa z cebulą to dla mnie sposób na szybki i smaczny obiad.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Około 500 g wątróbki drobiowej
    2 cebule
    2 łyżki mąki pszennej
    Olej
    Sól
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka

Wątróbka drobiowa z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyścić, można przekroić każdą na połowę – zwłaszcza, gdy przygotowujemy wątróbki z indyka.
    Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim cebulkę – aż będzie szklista i rumiana. Gdy cebula zrobi się lekko zarumieniona należy zdjąć ja z patelni i odstawić na bok.
    Każdą wątróbkę obtoczyć w mące pszennej. Po czym wrzucić na patelnię na rozgrzany tłuszcz, smażyć z każdej strony na rumiano. Do wątróbki dodać cebulę pokrojoną w piórka, delikatnie przymieszać i posolić. Chwile razem podsmażyć, by wyrównać temperaturę i podać na talerze gorące danie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Wątróbka drobiowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować