Wątróbka drobiowa z cebulką

4.5 (140 ocen)

  • 30 min

Szybka tradycyjna wątróbka

  • 30 min

Składniki:

  • 20dag wątróbki drobiowe,3 cebule,mąka,trochę miodu,sól,pieprz,majeranek,olej i margaryna
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka drobiowa z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę obczyszczamy i kroimy w mniejsze kawałki,możemy wymoczyć ją wcześniej w mleku.Cebulę kroimy w piórka i smażymy na złoty kolor na margarynie z dodatkeim miodu.Suchą wątróbkę panierujemy w mące i smażymy na rozgrzany oleju ok 15 min na małym ogniu,na końcu solimy i pieprzymy ,nie robimy tego wcześniej ponieważ wątróbka nam stwardnieje!
    Na talerz wykładamy ciepła cebulkę układamy wątróbkę i sypiemy majerankiem.
    Smacznego

Porady

Podajemy z ziemniaczkami lub ulubionymi dodatkami :).Wątróbkę smażmy według własnych upodobań ,jedni wolą bardziej miękką a inni mocno przysmażoną .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować