Warzywny gulasz z pieczarkami

4.5 (157 ocen)

Najlepszy gulasz warzywny jaki do tej pory jadłam.

Składniki:

  • 1 puszka fasoli w sosie pomidorowym
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    2 papryki
    3 spore ziemniaki
    250g pieczarek
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    sól, pieprz
    mielona papryka, słodka i ostra
    2 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Warzywny gulasz z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej olej. Przesmaż na nim posiekaną cebulę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli, dodaj pokrojone w plasterki pieczarki. Wrzuć pokrojone w kostki lub paseczki papryki. Przesmaż wszystko na dużym ogniu. Następnie zmniejsz go i duś wszystko pod przykryciem ok. 15 minut.
  • 2. Po tym czasie dodaj pokrojone w cienkie plasterki ziemniaki oraz fasolę wraz z sosem pomidorowym. Dołóż przecier pomidorowy. Dopraw mielonymi paprykami. Duś wszystko na wolnym ogniu ok. 30 minut.
    Na koniec dopraw solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować