Pasta do chleba to świetny sposób na dobry początek dnia. Najlepiej smakuje z pełnoziarnistym pieczywem, zwłaszcza tym własnego wypieku. Pastę można zrobić praktycznie ze wszystkiego – pieczonego kurczaka, wędzonych ryb, warzyw strączkowych, serów czy jajek. Ważne są też dodatki – przyprawy, zioła, warzywa, które sprawiają, że nasza pasta do chleba nabiera charakteru.

Co więcej takie pasty do chleba to też świetna przekąska i dodatek do różnego rodzaju krakersów. Można je wykorzystać też jako nadzienie do kruchych babeczek, która sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęciach. Jesli Wasi goscie nudzą sie przy jajkach faszerowanych czy galarecie, warto wprowadzić troche zmian, podajac właśnie pastę do chleba w różnych smakach!

Sprawdźcie nasza galerię i wybierzcie kanapkowe smarowidło spośród naszych smakowitych propozycji!

Zobacz wszystkie przepisy na pastę do chleba