Warzywa z wędzonym tofu

4.5 (198 ocen)

  • 20 min

Wiele osób nie przepada za tofu. Ja należę do tych, którzy oswajają się z jego smakiem stąd pomysły na dania z wykorzystaniem tego składnika.

  • 20 min

Składniki:

  • - warzywa mrożone po meksykański - 1 opak (750 g)
    - wędzone tofu - 1/2 opak
    - cebula - 1 szt
    - papryka ostra
    - olej - 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Warzywa z wędzonym tofu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smacznego:) 1. Na rozgrzaną łyżeczkę oleju wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula lekko się zeszkli dorzucamy mrożone warzywa i posypujemy ostrą papryką według upodobań. W tym czasie kroimy tofu w kostkę. Gdy z warzyw odparuje woda, dorzucamy tofu i wszystko razem mieszamy. Smażymy wszystko ok 5 minut. Danie jest dość sycące. Z podanych proporcji wychodzi 2 porcje widoczne na zdjęciu. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej Warzywa Papryka ostra

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować