4 filety śledziowe w oleju a'la Matias
1 cebula
3 ziemniaki ugotowane w mundurkach
3 ugotowane buraki
3 jajka na twardo
majonez
sok z cytryny
sól, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Warstwowa sałatka śledziowa
1.
Śledzie pokroić w paseczki, cebulę w drobną kostkę. Buraki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki i jajka obrać, pokroić w drobną kostkę.
2.
W naczyniu układać warstwę śledzi, majonezu, cebulki, ziemniaków posypanych solą i pieprzem, majonezu, buraków skropionych sokiem z cytryny i jajek. Wierzch sałatki posypać solą i pieprzem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze